ΦΣ ΑΧΑΪΑΣ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πάτρα, 31.05.12

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με τη χθεσινοβραδινή απόφαση της Γ.Σ. του Φ.Σ. Αττικής, έκλεισε ο κύκλος των Γενικών Συνελεύσεων των Φ.Σ. όλης της χώρας, οι οποίες με τις ιδιαιτερότητές τους η κάθε μία, στήριξαν το αρχικό γενικό πλαίσιο, που τέθηκε και από το Δ.Σ. του Π.Φ.Σ. Επ’ αόριστον άρση πίστωσης στις συνταγές φαρμάκων των ασφαλισμένων του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., έως ότου:
1. γίνει τουλάχιστον συμψηφισμός ή εξοφληθούν ολικώς τα χρέη του 2011 & 2012.
2. δοθούν ισχυρές διαβεβαιώσεις, στηριζόμενες σε πραγματικά δεδομένα για την αμέριστη χρηματοδότηση του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. έως τον Δεκέμβρη του 2012 τουλάχιστον.
3. γίνει το αυτονόητο, δηλαδή ολική αποπληρωμή συνταγών Μαρτίου 2012-Απριλίου 2012 ακόμα και Μαΐου 2012 αν χρειαστεί να παραταθεί η κινητοποίηση.
Ενημερώνουμε το Αχαϊκό κοινό, πως βρίσκεται χωρίς κοινωνική ασφάλιση μετά το μόρφωμα του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., όπως στηρίχθηκε από τη συγκυβέρνηση των κομμάτων με πρωθυπουργό τον κ. Παπαδήμο. Οι φαρμακοποιοί, αδυνατούν να είναι συνεπείς στις φορολογικές τους υποχρεώσεις να αποδώσουν Φ.Π.Α. όταν τους χρωστούνται πελώρια ποσά από το 2011 & 2012. Οι φαρμακοποιοί, αδυνατούν να προμηθευτούν φάρμακα γιατί με την κατά δόση πληρωμή, που ακολουθεί ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. αυτή τη στιγμή, δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στη ρευστότητα που απαιτεί το πολυεθνικό φαρμακευτικό κεφάλαιο. Οι φαρμακοποιοί, βρίσκονται ένα σκαλοπάτι πριν την «αγκαλιά» του Τειρεσία. Οι φαρμακοποιοί, επί 4 χρόνια σηκώνουν το βάρος της κοινωνικής ασφάλισης, πληρώνουν αγόγγυστα τις υποχρεώσεις τους, στηρίζοντας με αυτό τον τρόπο, έναν παράνομο εσωτερικό δανεισμό. Οι φαρμακοποιοί, Αχαιέ συμπολίτη, λύγισαν! Ένωσε μαζί τους τη φωνή σου, απαίτησε τα δικαιώματα και τα χρήματα που σου έχουν πάρει, από εκεί που τα εμπιστεύτηκες. Ο αγώνας μας, είναι αγώνας για τη δημοκρατία και για τη διαφάνεια. Είναι αγώνας για τη συνέχιση του κοινωνικού κράτους, για τα δικαιώματα του συνταξιούχου, για την πρόνοια στα αδύναμα στρώματα. Ο Φ.Σ. Αχαΐας, δεν πρόκειται να υποχωρήσει, αν δεν ικανοποιηθούν πλήρως και οι τρεις άξονες διεκδίκησής του.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                   Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ              ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΚΑΜΙΤΣΟΣ


Posted on Πέμπτη, 31 Μαΐου 2012
Return  


 
το Blog του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου